11sep17:3019:00Opening expositie 'History Happens Now'Met gesprek onder leiding van Charlot Pierik17:30 - 19:00 Toegang:gratis

Details

De expositie History Happens Now brengt individuen en grassrootsinitiatieven in kaart die zich sterk maken voor lhbtiq+-emancipatie in Nederland. Elke van de ongeveer 20 organisaties uit het hele land heeft met een eigen object bijgedragen aan de tentoonstelling en de bijbehorende catalogus. Al deze objecten samen vertellen het verhaal van de Nederlandse lhbtiq+-gemeenschap van nu en het werk dat vandaag de dag verricht wordt.

Wat weet jij van lhbtiq+-emancipatie buiten je eigen omgeving? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunst en cultuur in Groningen of op het gebied van welzijn in Zeeland? Laat je verrassen en inspireren door alles wat verschillende Nederlandse queer gemeenschappen te bieden hebben.

Opening

Op 11 september vertellen twee deelnemende initiatieven over de noodzaak van hun initiatief in hun omgeving. Waar heeft de community behoefte aan en waar laten zij zich door inspireren? Wat zien zij om zich heen en hoe plaatsen ze dat in een bredere context.

Het gesprek wordt geleid door Charlot Pierik. Zij is onderzoeker / projectleider inclusie en diversiteit bij Movisie en betrokken bij de projecten rondom Regenboogprovincies.

Meer lezen

Tijd

(Maandag) 17:30 - 19:00

Locatie

IHLIA-plein

Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA