23jun17:3018:30Online evenementOpening expositie 'Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland'Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland17:30 - 18:30

Details

Op 23 juni om 17.30 uur opent IHLIA LGBTI Heritage met trots ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’. De opening zal worden gevierd met een toespraak van Lisa van Ginneken, die onlangs als eerste transgender persoon Tweede Kamerlid werd voor D66, en een panelgesprek met mensen van verschillende generaties die te zien zijn in de tentoonstelling. 

De tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.  

Met persoonlijke verhalen tonen we de moed die mensen hebben (gehad) om zichzelf te zijn, dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in. Ontdek de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse transgendergeschiedenis!

Bekijk de opening terug

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Meer lezen

Details van het online evenement

Dit programma is afgelopen!

Tijd

(Woensdag) 17:30 - 18:30

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA