24julHele dag29oktNooit meer in de Kast!Levensverhalen van ‘roze ouderen’ verbeeld(Hele dag)

Details

Homoseksualiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Maar niet overal. 

Roze senioren in zorgcentra bijvoorbeeld kunnen niet altijd zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt regelmatig voor dat zij weer terug ‘de kast in’ gaan. 

De tentoonstelling Nooit meer in de kast – die na de expositie bij IHLIA op reis gaat naar diverse woonzorgcentra in Amsterdam – geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijk maar niet het enige aspect is.

De tentoonstelling is het vervolg op het levensverhalenproject van IHLIA, waarin vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen optekenden. Een aantal van deze verhalen – en de foto’s die ze illustreren – vormt de basis voor de expositie Nooit meer in de Kast!

Ervaringen van een woonzorgcentrum

Een aantal weken in oktober 2018 stond met groot succes in diverse locaties van Zorggroep Reinalda in Haarlem de IHLIA-tentoonstelling Nooit meer in de kast! We waren nieuwsgierig naar de ervaringen om een dergelijke expositie in huis te halen.

DEZE TENTOONSTELLING IS TE HUUR
De expositie bestaat uit 14 roll up banners met elk een eigen levensverhaal en een introductiebanner en is ook in posterformaat beschikbaar. De tentoonstelling is zeer geschikt om op verschillende locaties tegelijk getoond te worden, als zg. estafettetentoonstelling. Desgewenst kunnen verschillende soorten begeleidende bijeenkomsten worden georganiseerd: van feestelijk tot meer serieus, maar altijd onderhoudend.

Voor meer informatie over deze expositie en de mogelijkheden kun je terecht bij de expositiecoördinator Hannah van Herk: hvanherk@gmail.com

Meer lezen

Tijd

Juli 24 (Donderdag) - Oktober 29 (Woensdag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA