29mrt13:0013:30Inleiding project en rondleiding expositie 'Roze Reuzen' in kader WikivrijdagVerzorgd door historicus Mark Bergsma13:00 - 13:30 Toegang:gratis

Details

Historicus Mark Bergsma van bureau Van Gisteren zal een korte inleiding geven over het project Roze Reuzen. Voor wie geïnteresseerd is, is er een rondleiding die middag bij die tentoonstelling.

Over Roze Reuzen

Wij staan als regenbooggemeenschap op de schouders van Roze Reuzen. In deze podcast gaat historicus Mark Bergsma in gesprek met vijf belangrijke activistische iconen uit onze Nederlandse queergeschiedenis: Maaike Meijer, Lionel Jokoe, Twie Tjoa, Corine van Dun en Marty van Kerkhof. Ze organiseerden, protesteerden en rebelleerden, ieder op hun eigen manier. En dat in een tijd waarin ‘anders zijn’ met argusogen werd bekeken.

Luister mee naar hun verhalen in de podcast Roze Reuzen. Ter ere van het eerste seizoen is deze verdiepende expositie gemaakt met historisch materiaal uit Europa’s grootste queerarchief IHLIA LGBTI Heritage.

Wikivrijdag

Deze bijeenkomst is een onderdeel van de maandelijkse Wikivrijdagen, afwisselend op de locaties van IHLIA en Atria. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zelf meer vrouwgerelateerde en/of lhbtiq+-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia. Vaak is er een thema verbonden aan een schrijfmiddag, zoals deze dag Roze Reuzen.

Mocht je je niet opgegeven hebben voor deze Wikivrijdag, maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp en inleiding/rondleiding dan ben je gewoon van harte welkom! Hierna kun je de zaal verlaten, maar je mag altijd (vrijblijvend) meedoen met het beschrijven van onderwerpen als het je leuk lijkt.

Meer lezen

Tijd

(Vrijdag) 13:00 - 13:30

Locatie

IHLIA (OBA Oosterdok; zaal 3.1)

OBA Oosterdok; Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA