12oktHele dag02aprWith Pride: regenbooggeschiedenis & jijinspirerende verhalen van hen die de weg vrij(er) hebben gemaakt voor lhbtiq+-personen(Hele dag)

Details

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij.

Op 11 oktober is het Coming-outdag en dan openen we de expositie die speciaal voor scholieren is ontwikkeld. We nodigen ze – samen met bijvoorbeeld hun GSA’s – daarom graag uit om te komen kijken, maar schoolleiders, mentoren en ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

T/m 26 februari 2023 is With Pride dagelijks en gratis te bezoeken op het IHLIA-plein.

Over With Pride

>With Pride is hét platform voor het middelbaar onderwijs over lhbtiq-geschiedenis in Nederland. In honderd vensters staat op de >With Pride-website het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.

Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de 20e eeuw.

Seksuele diversiteit in het onderwijs gaat verder dan aandacht voor dit onderwerp in de biologieles, de maatschappijleerles, of voorlichting door het COC. Het gaat ook over inclusie: representatie van lhbtiq-personen en onderwerpen in de lesstof.

Dit is van belang omdat binnen het curriculum, in de grotere Nederlandse samenleving en in de media deze mensen en onderwerpen nog steeds te eenzijdig en te weinig aan bod komen.

Onzichtbaarheid houdt onwetendheid in stand, waarbij onwetendheid leidt tot aannames en stereotypen die vaak een racistische en seksistische oorsprong hebben, wat leidt tot discriminatie en onveiligheid.

Door zichtbaarheid voor deze onderwerpen te creëren, kun je het gesprek aangaan, gesteund door de kracht en wijsheid van historische lhbti+-personen.

Regenbooggeschiedenis & jij

In de tentoonstelling vind je tien highlights en video’s van zes jongeren waarin zij vertellen hoe regenbooggeschiedenis hen inspireert.

Vier van de zes video’s vind je hieronder:

Meer lezen

Tijd

Oktober 12 (Woensdag) - April 2 (Zondag)

Locatie

IHLIA-plein

Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA