28julHele dag01augEarly morning readings over het werk van Audre Lorde(Hele dag)

Details

Voor de vijfde keer openen de deuren van COC’s Shakespeare Club tijdens de Amsterdam Prideweek. Ook IHLIA werkt dit jaar mee aan deze relaxte, inclusieve hang-out. Wij organiseren een serie early morning readings van het werk van Audre Lorde.

Elke ochtend leest een lokale queer schrijver die geïnspireerd is door het werk en de nalatenschap van Lorde, voor uit haar werk. Het werk van Audre Lorde als schrijver, dichter en professor is van onbeschrijflijk belang. Ze schreef al over en oefende intersectionaliteit uit voordat de term überhaupt bestond. Lorde’s werk blijft tot op de dag van vandaag uiterst relevant en urgent.

De schrijvers bepalen zelf welke teksten van Audre Lorde ze reciteren. Ze zullen dit kort introduceren en vertellen over de inspiratie die ze hebben gevonden in deze specifieke tekst en in het oeuvre van Lorde.

De eerste van deze serie lezingen, op dinsdag 28 juli, introduceren we Lorde en haar oeuvre en gaan we in op haar speciale relatie met Amsterdam door haar connecties met Sister Outsider. Een volledig overzicht van sprekers vind je op de website van de Shakespeare Club.

Meer lezen

Tijd

Juli 28 (Dinsdag) - Augustus 1 (Zaterdag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA