16jul19:0020:30At home queer TikTok workshop with Rae Parnell19:00 - 20:30

Details

IHLIA LGBT Heritage is trots om haar samenwerking met Rae Parnell voort te zetten en op 16 juli een queer-TikTok-workshop te kunnen organiseren. 

TikTok-video’s – vergelijkbaar met zines – moedigen creatievelingen aan om nieuwe betekenis te geven aan al bestaand materiaal. Het doe-het-zelfkarakter bij het maakproces wordt bij deze twee mediums gevierd. Daarnaast worden ze gebruikt voor gemarginaliseerde gemeenschappen om zich uit te drukken, met elkaar te communiceren en kennis van de gemeenschap te delen.

Tijdens deze workshop worden deelnemers uitgenodigd om te werken met origineel historisch drukwerk uit het IHLIA-archief door te reageren, uit te pakken en uit te breiden met behulp van verschillende TikTok-productiemethoden.

Deze speciale editie wordt online gehost via Zoom. Deelnemers hebben een smartphone met een camera nodig waarop de TikTok-app staat, evenals een laptop / tablet / tweede telefoon met webcam om de workshop via Zoom bij te wonen. Na registratie ontvangen deelnemers per post een Zoom-link, basismateriaal en een selectie van originele bronnen uit het IHLIA-archief.

De workshop op 16 juli is gratis en voor iedereen toegankelijk, maar de capaciteit is beperkt. Om al het workshopmateriaal op tijd bij de deelnemers te krijgen, moet je je voor 13 juli, 13.00 uur inschrijven door een e-mail te sturen naar aanmelden@ihlia.nl.

Deelnemers van buiten Nederland zijn meer dan welkom om deel te nemen, maar het is misschien niet mogelijk om de archiefbronnen bij hen te krijgen. In dit geval worden deelnemers van buiten NL uitgenodigd om zelf een aantal bronnen te verzamelen die ze misschien willen gebruiken.

Rae Parnell
Rae Parnell (ook bekend als RaeZor Beam) is een onderzoeker, schrijver en kunstenaar gevestigd in Den Haag, NL. Hij doet genezend werk en gemeenschapsopbouw door middel van workshopfacilitering en gebruikt het proces van het maken van zine om queer en trans gemeenschappen van kleur te archiveren. Hoewel hij momenteel op beweging gebaseerd werk verkent, keert Rae vaak terug naar het maken van zine als een manier om zijn ervaringen en de wijsheid van de gemeenschap om hem heen te archiveren.

Image credit (left to right): Feminist Art Fest, cover, Rae Parnell. DIVERGE, cover, Rae Parnell. Rae Parnell, portrait, ph: Larissa Clement Belhacel

Meer lezen

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 20:30

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA