28febHele dag03meiAlles uit de KastVerborgen schatten uit het archief van IHLIA(Hele dag)

Details

Uit de talloze objecten en parafernalia die IHLIA in haar archieven bewaart, is een selectie gemaakt aan de hand van drie globale thema’s:

– ACTIE (politiek, Roze Zaterdag)
– HIV/AIDS (voorlichting, bestrijding)
– UITGAAN (horeca, film, enz).

De tentoonstelling is zo ingericht dat deze voorwerpen je meenemen voor een reis in de tijd over bovenstaande thema’s. Hoe werd er bijvoorbeeld actie gevoerd voor gelijke rechten? Wat er werd gedaan aan voorlichting om de aidscrisis te bestrijden? En waar ging de homogemeenschap naartoe om elkaar te ontmoeten?

Daarnaast zal een aantal medewerkers van IHLIA uit de collectie hun favoriete object kiezen en daar iets over vertellen. Zo kiest IHLIA-AV-medewerker Jasper voor het fluitje als object en symbool van de strijd van de Australische homo-/lesbische gemeenschap tegen geweld.

Bijzonder om te zien hoe creatief de gemeenschap reageert op zo’n heikel onderwerp als geweld. Helemaal omdat die gemeenschap op dat moment al zoveel met angst en verlies te maken heeft tijdens deze hoogtijdagen van de aidscrisis

Jasper – AV-medewerker IHLIA

Jasper van IHLIA kiest zijn favoriete object:
‘The Whistle Project’

Als reactie op de vele geweldsincidenten tegen homomannen en lesbische vrouwen in Sydney, Australië, komt er vanuit de homo-/lesbische beweging een antwoord in de vorm van onder andere ‘The Whistle Project’: homo’s en lesbo’s wordt gevraagd om een fluitje bij zich te dragen, dit te gebruiken wanneer ze aangevallen dreigen te worden en zo mensen in de buurt duidelijk te maken dat er iemand hulp nodig heeft.

Duizenden fluitjes worden er uitgedeeld en IHLIA heeft er een in de collectie.

Meer lezen

Tijd

Februari 28 (Zaterdag) - Mei 3 (Zondag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA