Even voorstellen: nieuwe bestuursleden Wietske Dotinga en Stephanie Schnörr

Na het afscheid van twee bestuursleden eind vorig jaar, kunnen we nu met trots Wietske Dotinga en Stephanie Schnörr verwelkomen die zijn toegetreden tot het IHLIA-bestuur. Als IHLIA zijn we heel blij met hun komst.

Via deze weg stellen we ze graag aan je voor:

Beeld: Wietske Dotinga (links) en Stephanie Schnörr

Wietske Dotinga

Wietske Dotinga (1995) is data-analist. Ze studeerde Publieksgeschiedenis (MA) en Information Studies (MSc) aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens haar studie ontwikkelde ze een interesse in lhbti+-geschiedenis en schreef onder andere haar masterscriptie over dit onderwerp. Hierbij maakte ze graag gebruik van de materialen uit het archief van IHLIA.

Daarom wil ze bijdragen aan IHLIA en ze ziet er naar uit om dit als lid van het bestuur te kunnen doen.

Stephanie Schnörr

Stephanie Schnörr (1984) is geboren in Gouda. Zij is senior collectiebeheerder bij het Gelders Archief. Stephanie heeft biologie (Msc) en geneeskunde (Drs) gestudeerd aan de Universiteit Leiden.

Daarna heeft zij jaren als collectie-informatie- en digitaliseringsspecialist in de museale en medische sector gewerkt waarna zij de overstap naar de archiefsector heeft gemaakt.

Daarnaast is zij betrokken bij de stichting Student Pride Nederland. Een stichting die wil bijdragen aan een veilig studieklimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit. Ook organiseert zij als commissielid van PRIDE66 Oost-Nederland activiteiten omtrent lhbti-onderwerpen.

Stephanie vind het een fantastisch om als bestuurslid bij IHLIA aan de slag te gaan.

‘Als archief professional en actief lid van de multiculturele lhbti-gemeenschap vind ik het belangrijk dat lhbti-erfgoed duurzaam wordt bewaard en laagdrempelig toegankelijk wordt gemaakt voor iedereen.

‘Zichtbare representatie en betrouwbare archiefbronnen zijn namelijk essentieel voor kennis en tolerantie en daarmee voor een inclusieve en gelijkwaardige samenleving.

‘IHLIA is een organisatie die zich hiervoor inzet en daarom stel ik mijn netwerk en expertise met veel plezier ter beschikking. Ik kijk ernaar uit om als bestuurslid samen met de organisatie dit belangrijke en mooie archief voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.’

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA