Even voorstellen: nieuw IHLIA-bestuurslid Dino Suhonic

In september is Dino Suhonic toegetreden tot het IHLIA-bestuur. Als IHLIA zijn we heel blij met zijn komst.

Via deze weg stellen we hem graag aan je voor:

Dino Suhonic (1984) is geboren in Zenica, Bosnië. Hij is directeur van Stichting Maruf, een Nederlandse queermoslimorganisatie. Dino studeerde aardrijkskunde aan Hogeschool Utrecht (BA) en sociologie aan Universiteit van Amsterdam (MSc) en heeft tien jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt.

Hij schrijft regelmatig over queer moslims, islam, gender en seksualiteit op het snijvlak met queer- en islamofobie. Dino is bedenker van het Queer Muslim Empowerment Program en faciliteerde diverse Europese en globale netwerken van queer moslims.

Dino is trots om in het bestuur van IHLIA zitting te mogen nemen: ‘IHLIA is voor veel mensen een plek waar ze hun eerste stappen zetten naar zelfacceptatie en waar ze kennismaken met de rijke geschiedenis van onze queerbeweging.

‘Ik zal mijn best doen om alle mooie dingen voort te zetten en om het belang te benadrukken van digitalisering en toegankelijkheid van het archief voor een breder publiek. Samen met medewerkers en bestuur zullen we intersectionaliteit centraal stellen en dromen over toekomstige projecten, zoals het oprichten van een ‘queer museum’.’

Ook interesse in een bestuursfunctie?
IHLIA is nog op zoek naar een nieuw bestuurslid. Reageren kan tot 12 november

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA