De aanbieding van de eerste regenboogvlag van azc Ter Apel aan IHLIA

Op 11 oktober, Coming-outdag, werd als onderdeel van de tweedaagse ‘Sweet Coming Out-tour’ van LGBT Asylum Support, met het thema ‘Shine, don’t hide’, de allereerste regenboogvlag die in Ter Apel hing aan IHLIA overhandigd. 

Tot 2016 hing bij geen enkele azc een regenboogvlag, ondanks dat zij onderdeel zijn van een overheid die actief de Coming-outdag ondersteund. Totdat in 2016 LGBT Asylum Support begon met het uitdelen van regenboogvlaggen in de noordelijke provincies aan locatiemanagers van azc’s, waarna het COA het jaar daarna dit overnam.

Beeld: Sandro Kortekaas van LGBT Asylum (derde van links) met lhbtiq+-asielzoekers die de statements overhandigd hebben aan Wilfred van Buuren (derde van rechts) 

Tijdens de tweedaagse Sweet Coming Out-tour van LGBT Asylum Support waarbij 12 azc’s bezocht zijn in twee dagen, hebben vele lhbtiq+-asielzoekers hun statement opgeschreven waarom een regenboogvlag bij hun azc zo belangrijk is. Deze statements maken nu ook onderdeel uit van deze aangeboden, versleten regenboogvlag die jaren voor de ingang van azc Ter Apel hing.

De statements van de lhbtiq+-asielzoekers
Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA