Archief De Kringen naar IHLIA

Sinds vorige week is opnieuw een stuk geschiedenis van De Kringen officieel vastgelegd en in bewaring gegeven aan IHLIA.

Deze overdracht ging om een vervolgstap van één van enkele jaren geleden. Met deze aanvulling wordt over een langere periode zichtbaar welke activiteiten door de Stichting De Kringen zijn ondernomen en hoe deze zich ontwikkelden.

Door: Michel Otten
Coverfoto: van links naar rechts - Marleen Jansen, een deel van het archief van De Kringen en Wilfred van Buuren

Met een flink aantal archiefdozen in zijn auto reed oud-voorzitter Ton van Dongen naar IHLIA in Amsterdam om de spullen af te leveren. Samen met de huidige voorzitter van de Kringen, Marleen Jansen, zorgde hij ervoor dat het Kringenarchief 2005-2015 en het archief van de Stichting Steunfonds 1994-2020 overgedragen werd aan ons.

Over De Kringen

De Kringen is een landelijke organisatie die maar één doel heeft: zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact brengen. Laagdrempelig en respectvol. Er zijn kringen in bijna heel Nederland en het worden er steeds meer.

Elke kring is anders en heeft een eigen profiel. Het is aan de kringen zelf hoe vaak ze afspreken en hoe ze de bijeenkomst invullen. Zo zijn er kringen die elke keer samen aan de keukentafel afspreken en waarbij het goede gesprek centraal staat. Maar er zijn ook kringen die elke maand samen koken of afspreken in de kroeg.

Naast het materiaal van De Kringen is dus ook het archief van Stichting Steunfonds De Kringen meegegeven. Hoewel ze niet meer bestaan, werd door de fondswerver en ondersteuner van het werk van De Kringen voor de buitenwereld doorgaans onzichtbaar werk geleverd. Vanuit de fondsenwerving konden activiteiten ondersteund worden.

Handtekening

Nadat het archief was overgedragen werd alles officieel vastgelegd door een handtekening van Marleen Jansen en Wilfred van Buuren, hoofd Collectie, die namens IHLIA mocht tekenen.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA