Vanaf 24 juni expositie over zeventig jaar geschiedenis van trans personen bij IHLIA

De tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.  

Met persoonlijke verhalen tonen we de moed die mensen hebben (gehad) om zichzelf te zijn, dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in. Ontdek de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse transgendergeschiedenis!

Bezoek de tentoonstelling

Let op: vanwege de nog geldende covid-19-maatregelen in OBA Oosterdok dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • voor activiteiten, zoals het bezoeken van de IHLIA-exposite, maak je vooraf online een reservering. Binnenkort openen we dit reserveringssysteem.
  • doe voordat je naar de OBA komt deze gezondheidscheck. Heb je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Kom dan nu niet. Als je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, ben je van harte welkom. 

Ga voor meer informatie over alle maatregelen naar de website van de OBA.

Online opening op 23 juni

Op 23 juni  opent IHLIA LGBTI Heritage met trots de tentoonstelling. We willen je graag uitnodigen om dit online mee te vieren. De opening zal worden opgeluisterd met een toespraak van Lisa van Ginneken, die onlangs als eerste transgender persoon Tweede Kamerlid werd voor D66, en een panelgesprek met mensen van verschillende generaties die te zien zijn in de tentoonstelling.

Vanaf 17.30 uur is de bijeenkomst live te volgen via een YouTube-stream.

De expositie ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ is vanaf 24 juni voor iedereen te zien en loopt t/m 3 oktober 2021

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA