Zoeken in de site

Nog maar enkele plaatsen over voor de workshop Subjectieve Atlas

Voel jij je betrokken bij Amsterdam? En hecht je waarde aan een inclusieve stad die een meerstemmig verhaal vertelt, waaronder dat van de queergemeenschap?

Geef je dan op voor de workshop Subjectieve Atlas op 29 maart 2022 van 10:00 – 17:00 uur die Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) en Subjectieve Editions organiseren. Er is een onbelaste en vrijwillige vergoeding a €180 per deelnemer beschikbaar.

Subjectieve Atlas

Met acht partners, waaronder IHLIA LGBTI Heritage, willen Arcam en Subjective Editions de verschillende persoonlijke ervaringen verzamelen van de diverse bewoners en gebruikers die Amsterdam rijk is. Uiteindelijk zullen deze veelal onderbelichte belevingen in de Subjectieve Atlas van Amsterdam verschijnen. De atlas zal breed verspreid worden onder beleidsmakers, architecten en cultuurmakers, zodat ze in gesprek kunnen gaan over diversiteit en de toegankelijkheid van publieke ruimten. De resultaten van dit project worden daarnaast tentoongesteld bij Arcam.

Om een betere representatie van de Amsterdamse bevolking visueel in kaart te brengen, organiseren de twee instellingen workshops voor elk van de partners. In de workshop in samenwerking met IHLIA staat het verhaal van de lhbtqi-gemeenschap centraal. En daar is jouw inbreng voor nodig!

Workshop

We nodigen je uit om tijdens de workshop mee te doen aan een brainstorm over mogelijke ‘cartografische’ manieren om de stad via de persoonlijke beleving van de publieke ruimte in kaart te brengen. Na de workshop geven de deelnemers afzonderlijk hun beleving visueel vorm, denk bijvoorbeeld aan infographics, kaarten, foto’s, vlaggen en tekeningen. Het Arcam-team verzamelt vervolgens deze bijdragen en ontsluit ze tezamen met de andere bijdragen over Amsterdam in het redactielokaal in Arcam, en uiteindelijk in de publicatie Subjectieve Atlas van Amsterdam.

Bij deze roepen we Amsterdamse lhbtqi’ers op om zich aan te melden voor de workshop. Uit de aanmeldingen zullen we tien personen selecteren. Bij de keuze letten we op een zo breed mogelijke afspiegeling van de gemeenschap.

Er is een onbelaste en vrijwillige vergoeding a €180 per deelnemer beschikbaar.

Vermeld bij je aanmelding de volgende gegevens:

–     Naam
–     Leeftijd
–     Stadsdeel
–     Wat voor associaties krijg je bij de volgende woorden?: publieke ruimte, lhbti-spaces, (on)toegankelijkheid, in/uitsluiting. We zijn benieuwd naar jouw ideeën (max. 100 woorden, steekwoorden mag ook).

Stuur je gegevens door via: aanmelden@ihlia.nl

Workshopleiders

Wouter Stroet is kunstenaar, activist en grafisch ontwerper, en maakt in zijn werk gebruik van hedendaagse cartografische methodes zoals fotografische metingen en lucht- en satellietbeelden. Met deze methodes bevraagt hij de autoritaire narratieven door succesverhalen over lineaire vooruitgang te ontrafelen.

Zijn film So Settler, Are You a Pioneer? – die we deze avond vertonen – legt de structuren vast van een snel veranderende perifere buurt: materiële overblijfselen van een verouderde infrastructuur, luxe appartementen en stapels bakstenen waar ooit mensen woonden.

Wouter is actief in Verdedig Noord, een creatief bewoners collectief dat zich verantwoordelijk voelt voor Amsterdam-Noord en in actie komt tegen gentrificatie.

Anne Vera Veen is Visueel Antropoloog en cultureel ondernemer. Visuele Antropologie is een studie die erop richt om inzichten uit sociaal onderzoek op experimentele audiovisuele manieren over te brengen. Dit bracht Anne Vera eerder tot uiting in haar artistieke onderzoek naar fotoarchieven, als tentoonstellingsbouwer in Het Nieuwe Instituut en als medeoprichter en artistiek leider van Galerie de Jaloezie, een platform voor film en audiovisuele kunst.

Als projectleider en programmamaker bij Arcam interesseert ze zich in de sociale kant van de gebouwde omgeving. Hoe kunnen ontwerp en architectuur bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving?

In het onderzoeksproject Subjectieve Atlas van Amsterdam onderzoekt Anne Vera door middel van participatieve workshops hoe we gemarginaliseerde perspectieven op de gebouwde omgeving van Amsterdam kunnen integreren.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA