Geef je op voor de workshop Visuele Poëzie op 17 februari

In activistische kringen wordt vaak gezegd dat men staat op de schouders van reuzen: Wij borduren voort op de acties van de personen die ons voor gingen om hedendaagse sociaal-maatschappelijke verandering teweeg te brengen.

Op dezelfde wijze worden nieuwe verhalen, nieuwe gedachten, gedichten en inzichten gecreëerd met eeuwenoude woorden die al talloze keren herhaald zijn. De betekenis en impact van geschreven woorden zit niet alleen in wat er geschreven staat, maar ook hoe het geschreven staat:

Hoeveel                     ruimte                       neem je? Wat zegt

tussen woorden?                                        Hoeveelmoeitewiljeiemandlatendoenomjouwverhaaltebegrijpen?

Welke woorden verdienen meer AANDACHT en welke kleuren en texturen zet je daarvoor in?

In deze workshop zullen de deelnemers archiefmateriaal van IHLIA ontleden en recyclen om tot nieuwe gedichten te komen. Lees zelf wat de reuzen van toen te zeggen hadden over lhbtiq+- emancipatie en laat je inspireren om jouw eigen verhaal te vertellen. De focus ligt op de vormgeving van de woorden door te werken met verschillende soorten materiaal zoals karton, textiel, verf en meer.

De workshop wordt gegeven door Devika Chotoe (zij/hen). Devika is een choreografe, performance artiest en schrijfster en zet zich in voor de BIPOC LGBTQIA+ community met haar stichtingen Hindostaans & Queer en Fite QLub.

Vrijdag 17 februari 2023
17.00 – 19.00 uur – bij IHLIA in de OBA (Oosterdokskade 143, Amsterdam)

Aanmelden: reserveer een plek via aanmelden@ihlia.nl

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om hun werk en bevindingen te presenteren tijdens een evenement op 17 maart in het kader van > Queer Geschiedenismaand. Meer info volgt.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA