28apr17:0018:30Online evenementWorkshop Trans Erfgoed17:00 - 18:30

Details

Momenteel is deze workshop volgeboekt. Er zullen nog meer workshops volgen, mail naar aanmelden@ihlia.nl zodat we je op de hoogte kunnen houden van toekomstige data

In deze workshop gaan we allerlei aspecten van transgendererfgoed bespreken en bekijken.

De workshop vindt plaats op woensdag 28 april 2021, 17.00 – 18.30 uur (Zoomlink wordt gedeeld na aanmelding).

Praktische zaken

Hoe voorkom je dat erfgoed wordt weggegooid; hoe kun je verstandig voor je spullen zorgen; hoe maak je anderen attent op het historische belang; waarop moet je letten wanneer je persoonlijk materiaal overdraagt aan een erfgoedinstelling?

Inhoudelijke reflectie

Wat kan interessant erfgoed allemaal betekenen, wat vinden we bijzonder materiaal en wat niet, waarom en wie beslist dit? Hoe zorgen we dat ook immaterieel transgendererfgoed wordt verzameld? Wat verstaan we onder een erfgoedgemeenschap? Hoe kun je dit erfgoed voor zowel de eigen achterban als de rest van de samenleving presenteren?

Meld je aan

Het wordt een (online) sessie van ongeveer twee uur met maximaal tien deelnemers die zelf deel uitmaken van de trans gemeenschap. Meld je aan of vraag om meer informatie door te mailen naar: aanmelden@ihlia.nl

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het project TRANS ERFGOED NL. Onderdeel hiervan is een tentoonstelling, die aankomende zomer bij IHLIA LGBTI Heritage te zien zal zijn, met een overzicht van Nederlandse transgendergeschiedenis. De tentoonstelling wordt gecureerd door Alex Bakker die ook deze workshop zal leiden. De gebruikte methode van deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Rae Parnell. Dit programma is mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam.

Meer lezen

Details van het online evenement

Dit programma is afgelopen!

Tijd

(Woensdag) 17:00 - 18:30

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA