24sep14:0016:00Wikipedia-schrijfmiddagSamen met IHLIA en Atria14:00 - 16:00

Details

Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren de gezamenlijke online WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

 De WikiVrijdag wordt gehouden in Zoom en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom, of je nou beginner bent of ervaren bewerker.

Programma

  • Gevorderden

Met diegenen die al wat Wikipedia ervaring hebben schrijven en publiceren we samen een Wikipedia artikel. Je kunt aan de slag met een Nederlandstalig artikel schrijven over Mary Anne Talbot (op de Engelstalige Wikipedia is er een artikel over haar), een Engelse die mannelijke kleding droeg en soldaat en matroos werd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen.

Of geef je de voorkeur aan het schrijven aan een artikel over Vrouwensleutelwerkplaats De Knalpot?

We overleggen tijdens de WikiVrijdag in september welk onderwerp je voorkeur heeft en welke taak jij wilt oppakken. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het zoeken van informatie en de opzet van het artikel.

Ook na afloop van de WikiVrijdag kun je verder werken aan jouw onderdeel, zodat we tijdens de WikiVrijdag op 22 oktober het artikel kunnen afronden en publiceren.

Vanuit Atria en Ihlia is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen met bronmateriaal.

  • Starters

Voor starters is tijdens deze WikiVrijdag de mogelijkheid om meer te leren over het bewerken van Wikipedia. Bekijk als voorbereiding deze korte video, dan heb je bij aanvang van de WikiVrijdag al een goed beeld van hoe Wikipedia werkt.

Tijdens deze starterssessie is er een ervaren Wikipediaan die je verder op weg helpt, links naar achtergrondinformatie geeft en waaraan je al je vragen kunt stellen.

Inschrijven

Inschrijven (zie ook link bij Meer informatie) is een vereiste, zo kunnen we je de inlogcodes voor de online WikiVrijdag omgeving toesturen. We werken met Zoom; de inloggegevens ontvang je een dag van tevoren.

De inschrijving sluit op donderdag 23 september

Meer lezen

Tijd

(Vrijdag) 14:00 - 16:00

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA