23julHele dag01novVerkeerd geplaktHoe posters laten zien wat de LHBT-gemeenschap in 70 jaar wel en niet heeft bereikt(Hele dag)

Details

IHLIA verzamelt alles op het gebied van LHBT-erfgoed, ook posters. Van deze collectie zijn 7000 grote en kleine posters beschreven, ontsloten en gedigitaliseerd. De tentoonstelling toont een selectie uit dit kostbare bezit en richt zich op de demonstraties, protesten en manifestaties uit de afgelopen zeventig jaar.

In 1969 vindt de eerste Nederlandse homodemonstratie plaats op het Binnenhof in Den Haag. De afschaffing van het voor homo’s en lesbo’s discriminerende artikel 248-bis staat daarin centraal. Studenten staan ook daarna aan de basis van veel veranderingen. In 1977 bundelen zij en andere activisten, nationaal en internationaal, hun krachten tegen de aanval op de homorechten door Anita Bryant en rechtse christenen in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Naast protesten en grote demonstraties gaat men ook opbouwend aan de slag: het opzetten van homostudies, het organiseren van culturele activiteiten en festiviteiten. Internationaal worden de Gay Games de grootste activiteit. De jaarlijkse homodemonstraties krijgen meer en meer het karakter van een festival. Sinds de Gay Games is de jaarlijkse Gay Pride bij het grotere publiek het meest bekend.

Meer lezen

Tijd

Juli 23 (Donderdag) - November 1 (Zondag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA