01jun18:3019:30Online evenementLancering With Pride18:30 - 19:30

Details

Lesbisch activisme uit de jaren 70, protesten die de aidsepidemie in de jaren 80 en 90 onder de aandacht brachten en gemeenschappen waar je al vroeg openlijk trots, zwart én queer kon zijn: De regenbooggeschiedenis van Nederland verdient een erepodium.

Daarom heeft IHLIA LGBTI Heritage in samenwerking met projectbureau Van Gisteren dit verhalenplatform With Pride gelanceerd. Het platform brengt Nederlands rijke lhbtiq-verleden onder de aandacht en zet toonaangevende individuen in de spotlight.

Op dit plaform staat het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal. Daarmee sluit het aan bij de eerdere tentoonstellingen With Pride en Nos Tei (2018 en 2019).

Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd. Op deze manier hebben zij een belangrijke stempel gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de 20e eeuw.

With Pride gaat van start met honderd verhalen en zal gaandeweg steeds met nieuw materiaal worden aangevuld.

Lancering

Op dinsdag 1 juni wordt With Pride met trots gelanceerd tijdens een livecast in Pakhuis de Zwijger. De lancering is terug te kijken via de website van Pakhuis de Zwijger.

Meer lezen

Details van het online evenement

Dit programma is afgelopen!

Tijd

(Dinsdag) 18:30 - 19:30

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA