24julHele dag24sepAltijd al AndersVideo-expositie over keuze, moed en de strijd om jezelf te zijn(Hele dag)

Details

De documentaire Altijd al Anders vertelt het verhaal van Nanda, een lesbische vrouw die haar stem laat horen en zichzelf durft te zijn.

Bij haar intrek in een zorgcomplex merkt ze dat haar lesbisch zijn niet door iedereen wordt gewaardeerd. Na een jarenlange strijd met zichzelf en haar omgeving vecht Nanda opnieuw voor erkenning en begrip.

Elke kast bevat acht korte films waarin Nanda’s leven en verzet tegen de gevestigde orde wordt belicht. De totale speelduur bedraagt 24 minuten.

Pioniers

Homoseksuele ouderen zijn de pioniers van de huidige homo-emancipatie. Een generatie die heeft gestreden voor tolerantie en acceptatie van lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Veel homoseksuele ouderen worden door een intolerante leefklimaat bij woon- en zorgcomplexen gedwongen terug de kast in te gaan. Voor Tolerance United een urgente reden om een tegengeluid te laten horen. Met filmprofessionals en internetbureau OOiP werd Altijd al Anders, een webdocumentaire voor een interactieve omgeving, gecreëerd.

Meer lezen

Tijd

Juli 24 (Woensdag) - September 24 (Dinsdag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA