Engelse professor Richard Dyer komt naar IHLIA

Op 31 oktober verwelkomen we de Britse wetenschapper Richard Dyer, wiens werk over sterrendom, entertainment en de representatie van gender, seksualiteit en ras een grote impact heeft gehad in film- en cultuurstudies.

The Richard Dyer Reader (2023), mede samengesteld door Glyn Davis en Jaap Kooijman, omvat meer dan vijf decennia aan Dyer’s publicaties en bevat zowel zeldzame archiefessays als enkele nieuwe stukken.

In zijn essay ‘Getting over the rainbow’ uit 1981, in het Nederlands vertaald als ‘Een opfrissertje voor het morgenrood: Identiteit en plezier in een culturele flikkerpolitiek’, betoogt Dyer dat de beweging voor lhbtiq+-rechten niet los moet worden gezien van andere op rechten gebaseerde bewegingen, zoals feminisme en antiracisme.

Kom op 31 oktober naar de OBA, waar een reeks gastsprekers zal reflecteren op de complexe verstrengeling van lhbtiq+-politiek en de strijd voor raciale gelijkheid en emancipatie, en op de manieren waarop plezier en politiek met elkaar verbonden zijn. Bevestigde sprekers voor het evenement zijn Sudeep Dasgupta, Bibi Fadlalla en Wigbertson Julian Isenia; er zal ook een gesprek plaatsvinden tussen Richard Dyer en Eliza Steinbock.

GETTING OVER THE RAINBOW: 50+ YEARS OF LGBTQ+ LIBERATION
Datum: Dinsdag 31 oktober
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (met borrel tot 22.00 uur)
Plaats: OBA Theater | OBA Oosterdok, 7e verdieping 

Let op: het programma is Engelstalig

Aanmelden: via aanmelden@ihlia.nl

Exemplaren van het boek zullen te koop zijn tijdens het evenement.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA