Donderdag 24 juni: online Historisch Café over homovervolging in Tilburg rond de bezetting

Cultureel Antropoloog Luc Brants, onder andere bekend van zijn boek Van Willem II naar Roze Maandag zal op 24 juni een lezing verzorgen.  Brants heeft de afgelopen jaren intensief archiefonderzoek gedaan naar homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg.

In zijn lezing ‘De vervolging van homoseksualiteit in Tilburg rond de bezetting’,gaat hij in op de behandeling van homoseksuelen kort  voor, tijdens en na de bezetting in Tilburg.

Rapport ‘De overheid en haar werknemers’

Brants heeft samen met twee collega’s van het Verwey-Jonker instituut onderzocht of er in de periode 1945-1971 sprake was van onderscheid en/of discriminatie bij de overheid op basis van seksuele voorkeur. Dit onderzoek is verwerkt tot het rapport De overheid en haar werknemers. Op 25 mei 2021 is het rapport overhandigd aan demissionair minister Ollongren.

Aanmelden

Aanmelden voor het Historische Café kan door een mail te sturen naar   info@regionaalarchieftilburg.nl  o.v.v. Historisch Café. Op de dag zelf ontvangen de deelnemers een link voor de bijeenkomst.

Het online Historisch Café duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Deelnemers zijn vanaf 19.15 uur online welkom. De lezing wordt afgesloten met een kennisquiz waarmee weer een leuke prijs valt te winnen. 

Meer informatie vind je hier.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA