Zoeken in de site

‘Ik vraag jou toch ook niet hoe het is om hetero te zijn?’

Een poster met de tekst ‘Ik vraag jou toch ook niet hoe het is om hetero te zijn?’ die sinds april overal in Amsterdam West hangt, wordt opgenomen in de IHLIA-collectie.

Deze poster is onderdeel van een postercampagne, in de openbare ruimte, die specifiek gericht is op Amsterdam West over de blinde vlekken in en over verschillende gemeenschappen in dit stadsdeel. Denk aan homofobie, genderism, racisme, seksisme en andere vormen van discriminatie en uitsluiting.

In totaal gaat het om een serie van vijf verschillende posters die tot stand zijn gekomen met vijf kunstenaars en vijf bewoner(s)/organisaties.

Luisterfragment

De poster ‘Ik vraag jou toch ook niet hoe het is om hetero te zijn’ is door Ilias Zian, Fouad Lakbir, Naomi Nagtegaal en Margreet van der Vlies bedacht. De poster is ontworpen door Gyor Moore.

Op elke poster staat ook een QR-code die verwijst naar een luisterfragment. Klik hier om deze te beluisteren voor bovenstaande poster via Instagram. Het was de eerste poster die te zien was in de stad.

Alf Laila Walaila

Achter dit mooie initiatief zit de in 2016 opgerichte organisatie Alf Laila Walaila. Vier moeders uit Bos en Lommer, Amsterdam West, maakten zich zorgen over de staat van onze samenleving. Wat waren de kansen voor hun kinderen? Kinderen met ‘exotische’ achternamen, krullen, donkere huidskleur, accenten en die anders bewegen door de witte heteronormatieve standaard.

Er waren toen festivals voor muziek, bier, kip, sneakers etc. dus waarom niet een festival voor het moeilijke gesprek?

Na twee succesvolle festivals in het Erasmuspark (met duizend bezoekers), is Alf Laila Walaila vanaf 2019 nog meer de diepte ingegaan door artistieke en inhoudelijke talkshows in Podium Mozaïek te faciliteren in samenwerking met bewoners en organisaties uit Amsterdam West.

Alf Laila Walaila wordt georganiseerd door Stichting Operatie Periscoop. Hoofdsponsor is Stadsdeel Amsterdam West.

Alf Laila Walaila staat voor ‘de vertellingen van 1001 nacht’ in het Arabisch. Verhalen over verschillende culturen, over liefde, erotiek en verbinding.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA